This Page

has been moved to new address

Cu cheia de gat

Sorry for inconvenience...

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Stand Down Cafe: Cu cheia de gat

marți, 29 martie 2011

Cu cheia de gat

Nu stiu cati dintre voi au crescut cu cheia de gat. Eu asa am crescut. Prima data mama mi-a dat o cheie caramizie, rotunda. Trebuia sa o tin in buzunar si sa fiu atent sa nu o pierd.
Va dati seama cat de mic eram eu, numa' grija de cheie nu am avut. Ca urmare snur cu tricolor si cheia de gat. Asta a fost argintie si patratoasa - URBIS.

Cheia asta a fost martora la multe, multe copilarii, prostii, jucarii si intamplari. Cheia asta a mers la colind. A mers cu steaua, a mers pe station fara voia parintilor.
Imi aduc aminte prima mea zi ramas singur acasa. Eram mic, inca nu stiam sa citesc ceasul, decat pe cel cu cifre. Imi explica ea ca va ajunge acasa atunci cand limba mare a ceasului va ajunge la 6, iar cea mica la 3. Am stat toata ziua cu ceasul in mana asteptand. Am vrut la un momentdat sa dau ceasul inainte...poate poate vine mai repede. Tot ce am reusit sa fac a fost sa mut ora la care era pus sa sune. Asta a realizat mama a doua zi, cand a plecat la munca 3 ore mai tarziu.
Cheia asta a scrijelit pe peretele blocului toate minunile din lume, si chiar a facut o scorbura intr-un perete de BCA, de la intrarea in bloc. Cheia asta, incinsa in foc, a lipit mingea de 35 intepata in trandafirul din gradina vecinilor. Cheia asta desfacea un robinet unde ne adapam dupa 3-4 ore de fotbal. Cheia asta batea in usile lifturilor in care erau babaciuni, doar doar se sperie. Cheia asta cred ca e una din semnaturile generatiei.
Au fost multe...au fost frumoase. Cert e ca abia astept sa o vad si pe ea cu cheia de gat. Dar cred ca ei nu vor mai avea aceasta semnatura :)

Etichete: ,

6 comentarii:

La 31 martie 2011 la 01:26 , Anonymous Anonim a spus...

Si eu am crescut cu cheia la gat, si eram mandra de lantzucu meu. Ce amintiri mi-ai trezit... Asa imi explica si mie mama ora aproximativa la care se intorcea. Si daca intarzia putin, intram in panica.. ;)) Si eu scriam cu ea pe peretii blocului!!!! Ce mai imi placea... :)
Tin minte ca la un moment dat, prin clasa a treia, o agatam la pantaloni. Era mai cool asa :D :))

 
La 31 martie 2011 la 17:27 , Blogger Doxatul Dex a spus...

Saracii de voi, ati fost niste copii neglijati se pare, mie imi tinea majordomul cheia cand ma plimbam prin gradinile palatului.
Glumesc, normal ca cu cheia de gat :D

 
La 31 martie 2011 la 17:29 , Blogger Doxatul Dex a spus...

P.S. Musiu, eu tot dublu vad.

 
La 31 martie 2011 la 19:24 , Anonymous Anonim a spus...

Cred ca am fost niste copii mai independenti, asa. :)
Putem sa facem Clubul Copiilor Purtatori de Cheie.
p.s Dex, eu cum arata dubla ? :))

 
La 3 aprilie 2011 la 10:49 , Anonymous Pato Basil a spus...

mie imi spui dintra I-a umblam cu cheia la gat pana in clasa 2 cand m-am mai marit si aveam grija de lucruri:)), mai ales de bani

 
La 3 aprilie 2011 la 10:57 , Blogger Standdowncafe a spus...

Sunt cateva lucruri care au insemna felul de-a fi al generatiei mele...poate unele au mai ajuns si in prezent, dar unele din pacate au disparut :)

 

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire