This Page

has been moved to new address

Ziua

Sorry for inconvenience...

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Stand Down Cafe: Ziua

luni, 31 ianuarie 2011

Ziua

Incepe isteria. De maine incepe isteria zilei indragostitilor - Valentine's Day . Una din multele sarbatori importate. Atentie! importate nu importaNte. Oferte peste oferte, cadouri peste cadouri, vacante pentru cei dragi de parca doar acum il iubesti, de parca doar acum ii arati, de parca sfantu lu' peste prajit asta (lipseste din calendarele la care ne inchinam evlaviosi) ne insufla dragostea. Dar ne insufla dragostea de o zi.
Mai e o varianta - cineva a decis ca trebuie si emotivii sa aiba sansa lor. Asta e ziua in care un pampalau are motiv sa se apropie de fata care ii place, fara sa se ude. Are sansa sa o intrebe ceva. Orice. E ca si cum si-a indeplinit visul. A devenit barbat. Unii au nevoie de cateva incercari pana sa indrazneasca...astfel trec doi - trei ani.
Bineinteles e ziua in care poti vinde orice ca fiind cadou de ziua indragostitilor :
Poti vinde vacante sub podul suspinelor de prin Venetia ( asa de chestie podul ala era locul pe unde treceau condamnatii spre executie ). Ce romantic, un oras in care periodic mirosul este insuportabil... Hai draga sa iti arat pe unde mergeau astia sa ii dileasca. Iti promit ca am sa te sarut acolo sa iti demonstrez cat te iubesc.
Poti vinde asigurari de viata - "O iubesti , aratai-o cumparandu-i o asigurare la noi "(ar suna o reclama). Adica ii duci polita aia...si ii zici uite cat de mult te iubesc...uite ce conditii am negociat. Daca mori, indiferent cum, eu ma imbogatesc...o sa se simta foarte bine in preajma ta...
Poti vinde sedinte la saloanele de infrumusetare - "Arata-i cat o iubesti, cu abonamentul la salonul de infrumusetare ...." - Uite dragostea mea de azi mergi la un salon de infrumusetare - nici nu isi va da seama ca defapt tu NU ai curaj sa ii spui ca nu iti mai plac cosurile supurande de pe fata ei...
Orice ai face sa nu ii spui cand iese de acolo "...Eh, macar ai incercat"....
Poti vinde orice, prosti sa fie sa cumpere. Nu ducem lipsa...

Etichete: , ,

19 comentarii:

La 31 ianuarie 2011 la 22:41 , Anonymous mitzaabiciclista a spus...

Da, da! E un fel de sărbătoare care dacă nu apărea nu ştiam să ne iubim, norocul nostru că au venit americanii. Pffff! unii îi aşteaptă de vreo 60 de ani.Pe mine mă enervează la culme inimioarele acelea roşii care uneori, să mor eu dar cu riscul de a părea aiurită rău de tot seamănă a cu totul altceva. Nu zic, o fi şi ceva de capul acestei sărbători, dar să spun drept mereu am fost emoţionată de florile primite doar fiindcă e o zi de joi într-o zi oarecare doar pentru simplul fapt că şi-a adus aminte că în acea dimineaţă râsul meu a fost cel mai vesel.

 
La 1 februarie 2011 la 11:18 , Blogger Doxatul Dex a spus...

Mai e timp sa aranjezi o cearta fix inainte de eveniment.

 
La 1 februarie 2011 la 14:55 , Anonymous Anonim a spus...

O mizerie. Fix asta este minunata zi de Valentine`s.

 
La 1 februarie 2011 la 15:00 , Blogger Standdowncafe a spus...

Contrar asteptarilor mele...doamnele imi dau dreptate.
Imi fac mea culpa, v-am judecat gresit :)

 
La 1 februarie 2011 la 15:03 , Blogger Standdowncafe a spus...

P.S. Bine ai venit :)

 
La 1 februarie 2011 la 16:09 , Anonymous Anonim a spus...

Bine te-am gasit. Am sa revin ;)

 
La 1 februarie 2011 la 17:49 , Blogger Doxatul Dex a spus...

Revine pentru cadou de 1 martie :)

 
La 1 februarie 2011 la 18:43 , Anonymous Anonim a spus...

Si de 8 martie. :)))

 
La 1 februarie 2011 la 19:29 , Anonymous mitzaabiciclista a spus...

uh! uite dacă ziceai de 1 şi 8 martie nu ne prindeai comentând, io sinceră să fiu aştept şi 1 şi 8 martie. Mă simt ca un copil. Dar să ştii că totuşi e o chestie şi cu zilele astea! Uite eu îmi aduc aminte de ziua mea onomastică din primul an de convieţuire în comun. M-am trezit de dimineaţă nerăbdătoare să îmi primesc cadoul cuvenit. Doar că vezi, cu o zi în urmă avusesem ultimul examen de licenţă, licenţă care a durat 3 zile în fapt. Bineînţeles că nu îmi cumpărase nimic, uitase şi chiar că e ziua mea. Toată ziua am plâns şi mi-am smuls părul din cap dându-mă de ceasul morţii inundând casa cu lacrimile de crocodil şi aruncând în ar totul prin retorica întrebare :"dacă în primul nostru an de viaţa tu ai uitat de mine (de ziua mea adică) ce o să fie când am să ajung bâtrână şi zbârcită? Ai să mă uiţi de-a dreptul în cine ştie ce parc fugind de mine şi mâncând pământul..." Ştiu că acum pare comic, dar atunci mie mi se părea tragic, dar nu fiindcă mi-am smuls părul, teatral vorbind, ci fiindcă punem preţ prea mare pe anumite zile în care vrem neapărat să ne fie dovedit ceva şi uităm de dovezile zilnice de dragoste, de sărutul aruncat din usă, de strângerile de mână pe întuneric, de privirile calde păstrate doar pentru cel/cea iubită şi de multe, multe alte dovezi care luate chiar şi separat valorează incomensurabil mai mult decât toate cadourile adunate la un loc.

 
La 1 februarie 2011 la 21:08 , Anonymous Anonim a spus...

@mitzabiciclista
Am trecut si eu prin asta, ai descris foarte frumos trecerea de la o perspectiva la alta :)
Am invatat sa nu mai acord importanta unor astfel de zile ,,speciale", caci nu adevarul e ca nu prea conteaza. Si ce daca pe 14 februarie imi da cadouri, ma rasfata si ma iubeste, daca restul anului nu e asa ? Nu prea ar avea nici o valoare. Insa societatea se raporteaza diferit la asta.
Imi amintesc ce mult am suferit si dramatizat, fara sa ma exteriorizez, cand de un 8 martie nu am primit nimic. Spre seara mi-am dat seama ca deja primisem: iubire multa cat sa imi ajunga pentru 30 de 8martie :)
Chestia cu zilele ,,speciale" e ca ele vin in ajutor celor care uita sa iubeasca. E un fel de alarma. Probabil.

14 februarie imi placea doar cand eram copii si ne scriam biletele anonime de dragoste :)) Cu fostii colegi, le adunam intr-o cutie si desemnam mesageri/postasi care sa se asigure ca ajung la destinatie :D:D:D

 
La 4 februarie 2011 la 11:02 , Blogger Andreea Toma a spus...

o sarbatoare comerciala si atat. nu avem nevoie de o zi anume pentru a ne arata dragostea. cu atat mai putin de una importata de la altii.si daca ar exista o cerere in acest sens,pentru o zi in an dedicata iubirii, ar fi mai potrivita ziua de Dragobete, ca sa aratam si noi lumii ca suntem unici, ca o avem pe-a noastra, nu avem nevoie sa ii copiem pe altii

 
La 4 februarie 2011 la 11:06 , Blogger Standdowncafe a spus...

Evil de 8 martie ai voie sa astepti cadou doar daca esti mamica...esti ?:)

 
La 4 februarie 2011 la 19:57 , Blogger Daliana Pacuraru a spus...

De cand Sfanta Paraschiva are site nu ma mai mira nimic!
Oricum Sf. Valentin este un sfânt al creștinilor romano-catolici! Din cate stiu se sarbatoreste si in Romania pe 14 februarie!

 
La 5 februarie 2011 la 15:44 , Anonymous Anonim a spus...

8 martie era ziua mamicilor pe vremea lu` impuscatu`. Mai nou, cica e ziua femeii.
Ah, si nu, nu sunt mamica. Cand voi fi, probabil ca voi fi o mama denaturata. :)))))

 
La 5 februarie 2011 la 17:29 , Blogger Standdowncafe a spus...

Denaturata pe naiba...ai sa vezi tu ca face armata cu tine :)

 
La 7 februarie 2011 la 19:34 , Anonymous Anonim a spus...

O alta tampenie si asa zisa zi a indragostitilor asta. Bine zis isterie, dar ce e mai urat e ca devine un fel de isterie colectiva! :D

 
La 7 februarie 2011 la 20:55 , Blogger Standdowncafe a spus...

Bine ai venit Shayna :)
Daca deschid subiectul intr-o colectivitate...toti imi dau dreptate. Dar cand vine ziua...toti sunt valentine's :P

 
La 11 februarie 2011 la 18:47 , Anonymous Anonim a spus...

;))) subscriu ..

 
La 14 februarie 2011 la 14:45 , Anonymous Anonim a spus...

Ma pis pe ea de "sarbatoare".

 

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire