This Page

has been moved to new address

Protestul tigarii

Sorry for inconvenience...

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Stand Down Cafe: Protestul tigarii

vineri, 21 ianuarie 2011

Protestul tigarii

Suntem o tara, dupa mine, plina de oameni care habar nu avem sa protestam. Ba protestam la lucruri stupide, ba dansam ca potarnichea sau cum s-o numi dansu' ala, ba ne razbunam pe casieritele de la benzinarii...

Cand s-a anuntat impozitarea jocurilor de noroc astia de pierd bani prin casele de pariuri au facut greva - adica nu au mai pariat - hahahahahah . Murise Boc de frica. Dar de ce nu renuntati la rosie neagra? Sigur nu va mai impoziteaza decat ce castigati prin munca.
Cand s-a scumpit benzina, toti cica protestam cumparand beniza doar din 3 in 3 zile - hahahahaha. S-au speriat benzinarii. Dar de ce nu renuntati la benzina vro' doua luni? Sau de tot? Sigur e mai ieftin pe bicicleta.
Da' cand s-au scumpti tigarile nu am vazut unu ba sa renunte la fumat in semn de protest - hahahahah. Nici n-o sa vedeti. Viciu e viciu.
Sunt curios cand s-or impozita botezu, nunta si inmormantarea cum protestam ?

Etichete: , ,

16 comentarii:

La 21 ianuarie 2011 la 21:48 , Blogger coeur de pluie a spus...

Simplu.Nu protestam sau facem doar talk-show-uri in care ne dam de ceasul mortii si punct.Cu benzina, de ce nu s-a intamplat ca la greci, sa se paralizeze farama asta de tara?

 
La 22 ianuarie 2011 la 00:38 , Anonymous Anonim a spus...

Nu ai vazut tu! In urma cu ceva ani, bunicu' s-a lasat de fumat intr-o zi de vara cand, dupa mult timp, a mers si el sa cumpere paine, orez, ulei si... tigari. A constatat ca tigarile erau mai scumpe decat painea si s-a enervat!!! :))) Asta dupa 35-40 de ani de fumat zilnic Carpati si din alea. Adevarul e ca el e mai zgarcit asa :))
Depinde de prioritati... La romani, o societate sanatoasa nu se numara printre prioritati, placerea si satisfactia personala e mai presus mereu decat asigurarea unui viitor mai normal. Viitor in care vor creste copiii nostri pana la urma, dar nici asta nu are relevanta pentru unii. In fine.

 
La 22 ianuarie 2011 la 12:47 , Blogger Cadu a spus...

Ai dreptate viciu e viciu. Intamplator am o legatura cu jocurile de noroc si de fiecare data cand ma aduc pe acasa sau cand ma duc sa repar cate un joc, chiar si acum pe timp de criza vad niste lepre de oameni, cu haine rupte care isi baga banii castigati cine stie pe unde in jocuri.

Eu unul am masina de cativa ani si nu ma dadeam jos din ea nici daca ma duceam sa iau paine de la cinci zeci de metri distanta de casa, iar acum (de un an) sta masina in fata blocului, nu o mai misc decat atunci cand am nevoie sa ma duc la cumparaturi, atat, nimic mai mult. Este mai sanatos, mai ieftin si in ton cu moda acum ca e criza si greva pe la pompe. :D

 
La 22 ianuarie 2011 la 15:22 , Anonymous carbonaru a spus...

Ar renunta saracii, daca ar putea. Dar mai curand ar renunta la benzina, paine, nevasta...decat la tigari.

 
La 22 ianuarie 2011 la 15:45 , Blogger Standdowncafe a spus...

Ha...eu am renuntat la tigara acum vre'o 5 ani. Eram fumator de 2 pachete pe zi (lucram de noapte si ajungeam la 5/24 ore) timp de 10 ani. Nu mi-a fost usor. Dar doar dupa ce te lasi de fumat realizezi cum erai inainte sa fumezi...cat de bine te poti simti...

 
La 22 ianuarie 2011 la 21:25 , Anonymous mitzaabiciclista a spus...

@standdowncafe subscriu. Eu m-am lăsat de fumat acum un an şi jumătate.Ei da, a fost nasol la început, dar ca să rezist când am aruncat ţigările mi-am cumpărat o pereche de adidaşi pentru alergat. Rezultatul: mă simt extraordinar, nu mai suport nici măcar mirosul unei ţigări dar cel mai mult mă încântă faptul că nu mai sunt dependentă de ele, că nu mă mai caut disperată în poşetă după ţigări atunci când intram în casă ca nu care cumva să nu am ce fuma.

 
La 22 ianuarie 2011 la 22:32 , Blogger Standdowncafe a spus...

Abia dupa ce te lasi de fumat realizezi cat de urat iti mirosea respiratia, cat de urat iti miroseau hainele...

 
La 22 ianuarie 2011 la 23:12 , Anonymous mitzaabiciclista a spus...

hmmmm, hainele ca hainele, dar vai! mai ştii ce groaznic era când începeai să tuşeşti gâjâind ?
Abia după 6 luni de când am renunţat la ţigări am reuşit să nu mai expectorez, ca să aflu că 6 luni a fost timp minim datorită practicării joggingului, altfel putea să dureze şi mai mult.

 
La 22 ianuarie 2011 la 23:20 , Blogger Standdowncafe a spus...

Dupa prima luna de nefumator ... a aparut prima noapte in care chiar mam odihnit, nu doar dormit...
Sper ca nu plictisim pe nimeni :D

 
La 23 ianuarie 2011 la 00:59 , Anonymous mitzaabiciclista a spus...

hell no! Cred că dacă spun ce poftă anume mi-a crescut prin compensare o dată cu renunţarea la fumat..... şi nu vorbesc de mâncare :D

 
La 23 ianuarie 2011 la 09:14 , Anonymous Anonim a spus...

Mi se pare interesant modul in care va amintiti experienta renuntarii la tigari. Si ma bucur ca va simtiti mai bine, mai sanatosi.

@mitzaabiciclista
E oarecum cunoscut faptul ca oricei obicei e inlocuit cu altul, orice pofta cu alta :)) Atat timp cat nu devine un alt viciu si ai control relativ asupra situatiei, e binee :D

 
La 23 ianuarie 2011 la 19:13 , Anonymous Pato Basil a spus...

poi nu se plateste o taxa la biserica pentru ele?

 
La 24 ianuarie 2011 la 01:14 , Blogger Cosmin Oana a spus...

Cel mai bine sa te lasi de tigari, e sa nu te apuci deloc de ele :)). Parerea mea. La mine, unul functioneaza din plin.

Pai asta-i ca unele taxe trebuie sa le induri ca n-ai ce face. Dar la cat e lumea de crazy, cine stie ce le trece unora sa initieze..:))

 
La 24 ianuarie 2011 la 09:15 , Anonymous Anonim a spus...

Mie într-un fel îmi convine că s-au scumăit ţigările (deşi dau mai bine de 3,5 mil/lună). Poate aşa nu mai văd toţi puţoii de clasa a 4-a că fumează.

 
La 24 ianuarie 2011 la 09:40 , Blogger Doxatul Dex a spus...

Ba mai grav, eu voiam sa ma las si cand am vazut ce campanie idioata se face m-am apucat la loc. "Anual se pierd 'jdemiliarde din contrabanda cu tigari!!!"
Care va sa zica unii ticalosi au tupeu sa nu dea la stat 90% din pretul pachetului. Strigator la cer! Sugerez eu o rezolvare, scoate-ti accizele pe tigari si n-o sa se mai piarda nimic.
Ajungi la o varsta in care preferi sa fumezi si sa stii ca mori decat sa traiesti sanatos ca o vita care nu stie decat Liberatea si Realitatea TV.

 
La 24 ianuarie 2011 la 09:46 , Blogger Standdowncafe a spus...

@ Pato - ba se plateste, dar imediat ce vor fi impozitate se vor scumpi :) - TVA, Accize impozit pe har, impozit pe apa sfintita...si tot asa.

 

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire