This Page

has been moved to new address

Pretul benzinei

Sorry for inconvenience...

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Stand Down Cafe: Pretul benzinei

sâmbătă, 15 ianuarie 2011

Pretul benzinei

Mi-au aparut bubite mici mici mici pe creier...din cauza protestului continuu si inutil ce il vad la tv, il primesc mass, il aud la radio...Imi pare ca e cu atat mai inutil cu cat e peste tot...
Ascultam zilele trecute la radio un nenica ce era foarte intrigat ca benzinarii au spus asa : "Benzinariile nu sunt case de binefacere". Era intrigat si ii ruga macar sa nu fie case de raufacere.
Eu sunt sofer...merg cu masina la munca, pentru ca asa vreau. Si ca mine sunt multi. Pentru astia toti am un mesaj - masina este un lux. In majoritatea cazurilor e un lux.
Vrei sa nu te ninga, sa nu te ploua, sa nu astepti prin statii, sa nu te calci in picioare si sa nu mirosi transpiratia cartierului pana la munca? Pai pune mana si plateste benzina. E scumpa rau?...treci la abonament pe o luna...pe toate liniile... Proteste cu monede am mai vazut. Daca supui o casierita la numarotoare abuziva...nu se sesizeaza nimeni, si nu intereseaza pe nimeni. Poate doar pe ala din spatele tau care vrea sa plateasca benzina, sa mearga la munca.
Masina e un lux...ca si tigarile, ca si bautura alcoolica - nu sunt o necesitate.
Acelasi nenic se plangea de banci ca sunt jepcari, ca daca nu iti platesti ipoteca iti iau casa - pai si de ce sunt jepcari? De ce nu sunt judecati cei care nu mai platesc? De ce nu sunt numiti tepari? Cand au ridicat din conturi banii sa isi cumpere jeepuri, case si alte pitziponcisme...bancile nu erau jepcari? Ai vrea sa vina unu d'acolo sa iti planga juma de zi de mila apoi sa iti spuna...lasa, ca noi, banca , avem destul. Avem de unde plati salarii, avem de unde plati impozite pentru bugetul de unde iti iei tu salariul ala nesimtit pe baza caruia ai luat credit....Nu sunt bancile usa de biserica, din contra...dar nu te-a fortat nimeni sa faci credite pe tot venitul tau.
Mai mult ca sigur acel nenic nu va citi ce scriu p'aci...dar vreau sa zic :)

Etichete: , ,

11 comentarii:

La 15 ianuarie 2011 la 23:24 , Blogger MILOGUL a spus...

Am mai zis-o cred pe undeva, nu se poate face boicot la petrolisti, cat de cretin sa fii sa crezi ca daca nu te duci tu la pompa sufera companiile? Aia au bani sa stea 1 an fara clienti si in perioada asta tot mai deschid benzinarii pe undeva.

 
La 16 ianuarie 2011 la 00:10 , Anonymous Bogdan a spus...

o pierdere de vreme din partea acestor protestatari (protestanti :)).... dar vai domne, noi ceilalti ne opunem atunci cand ei incearca sa faca ceva.

 
La 16 ianuarie 2011 la 00:20 , Blogger Standdowncafe a spus...

Ba eu nu ma opun :)...atat ca protesteaza unde nu trebuie, cum nu trebuie...

 
La 16 ianuarie 2011 la 01:27 , Blogger Catalin a spus...

Pretul benzinei fara accize este un pic peste 0.6E/l, comparabil cu cel din alte tari. Restul sunt accize, din nou, comparabile cu cele din alte tari.
Cat despre protest sa fim seriosi, mergi cu masina de ani buni la serviciu si sari in autobuz in semn de protest o luna? Sa fim seriosi! Sunt curios cand va aparea vreo forma de protest cu cap.

 
La 16 ianuarie 2011 la 01:27 , Anonymous Bogdan a spus...

deci te opui =))
in mentalitatea lor, zic

 
La 16 ianuarie 2011 la 01:43 , Blogger Catalin a spus...

Sunt angajat de benzinarii sa opresc conspiratia, sunt mai speriati ca niciodata de cand cu campaniile unor bloggeri rataciti.
E sambata, e noapte, e doua si suntem toti la tastaturi, incercam sa impacam cum putem userii. Niciodata n-au fost statiile de benzina atat de aproape de faliment.
Acu-mi pica fisa, oare daca dau faliment ma mai platsc pentru comentariile astea?

 
La 16 ianuarie 2011 la 10:23 , Anonymous Pato Basil a spus...

altu dar salariile sunt comparabile cu cele din alte tari?

 
La 16 ianuarie 2011 la 10:35 , Blogger Standdowncafe a spus...

Salariile de la stat sau de la privat? Ca munca la privat sigur e ca afara :)

 
La 16 ianuarie 2011 la 16:43 , Anonymous mitzaabiciclista a spus...

Un automobil este o necesitate, doar marca poate fi un lux. Trăim totuşi în secolul XXI. Că şi pe câmp ne-ar place să vedem mai multe tractoare şi nu pluguri cu boi.
Dacă alegem să mergem pe jos sau cu autobuzul motivul ar trebui să fie altul şi nu lipsurile financiare datorate dijmuirii de către guvernul actual ce tratează şara ca pe propria-i feudă.
Fiecare are dreptul să protesteze.
Într-un fel sau altul prost sau nu, protestul exprimă o acţiune. Iar protestatarii sunt cei care aleg să acţioneze exprimându-şi astfel nemulţumirile public, şi nu doar să stea pe margine şi să şuşotească în cine ştie ce cotlon. Cât despre forma de protest, cine are una mai bună să iasă în faţă şi să încerce să o pună în mişcare angrendând astfel cât mai mulţi protestatari.

 
La 16 ianuarie 2011 la 16:44 , Anonymous mitzaabiciclista a spus...

erată la şara -ţara

 
La 17 ianuarie 2011 la 00:06 , Blogger Standdowncafe a spus...

Mitzo..mi-ar placea sa te contrez..dar ai dreptate.
Dar stii ce e trist? Si eu am dreptate !

 

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire