This Page

has been moved to new address

Permis de pieton

Sorry for inconvenience...

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Stand Down Cafe: Permis de pieton

vineri, 7 ianuarie 2011

Permis de pieton

Sunt sofer. Incepator. Nu cu lamaie in geam ca am mai multe de un an, dar incepator. Inainte de a fi sofer, normal, am fost pieton. Am fost pieton si daca nu i-am injurat pe toti cu masini de le-a venit acru in gura.
E..a venit randu' sa ma injure si pe mine. Dar ia hai sa ne uitam putin si invers. 

Cu aproximativ o saptamana inainte sa imi expire lamaia, eram in zona Garii de Nord din Bucuresti. Zona aglomerata, trafic intens, masini si pietoni grabiti.
Facand dreapta de pe Grivita (cine nu stie Bucurestiul nu pierde nimic), calc brusc frana pentru un domn, bine imbracat, insotit de fetita lui, care decisese ca el va trece strada acolo. Atunci. Indiferent ca noi venim spre el.
Bun, zic. Am facut o fapta buna. Ridic ochii sa citesc intersectia : Banda intai circula..incet dar circula. Inseamna ca nu trece nimeni. Ma uit si pe partera stanga...nimic. Concluzie trec linistit, incet , ca pentru o trecere de pietoni.
Pai nu. Ca o doamna, respectabila probabil, s-a gandit ca indiferent cum abordeaza trecerea de pietoni...este in siguranta. Faptul ca s-a aruncat in fata unui microbuz, care a avut franele bune, nu a contat pentru domnul cu cascheta alba care mi-a ridicat permisul pentru neacordare de prioritate unei pietoance.
Dupa semnarea proceselor verbale, il intreb pe domnul Cap de Creta.
"Cel care a traversat p'acolo - si ii arat mijlocul strazii - nu poti sa ii interzici sa mai iasa din casa vr'o treij' de zile? Pentru ei nu exista suspendare de permis? Pe el de ce nu il amendati? Vreau sa vad ca opriti si pietoni sa sufle in filoe! Vreau sa vad si eu pe strada un politist dand o amenda unui pieton. Nu ar fi bine sa existe permise de pieton, sa le puteti suspenda? "

Etichete: , ,

13 comentarii:

La 7 ianuarie 2011 la 15:44 , Anonymous blogurim a spus...

Boi sunt peste tot, indiferent ca is la volan sau pe jos... Politia e o marioneta care doar face ce ii se dicteaza.. ei nu gandesc...

 
La 7 ianuarie 2011 la 18:44 , Blogger Sorana Ciovica (Rotaru) a spus...

Deci sa nu aud de politie...iar volanul...este singurul loc unde nu ma pot abtine sa nu vorbesc urat...

 
La 7 ianuarie 2011 la 18:55 , Blogger Standdowncafe a spus...

Stii sa injuri 20 minute in continuu fra sa te repeti? Abia atunci esti sofer de Bucuresti :)

 
La 8 ianuarie 2011 la 09:30 , Anonymous Anonim a spus...

@Standdowncafe
Am asistat audio (pe skype) la injuraturile unui vecin, asa cam 20 de minute. Nu s-a repetat, dom'le. Ingenios de-a dreptul :)) Dar el juca WoW. S-a oprit cand si-a dat seama ca ascultam si eu, si nu era doar el si baietii :))
Oricum, nu pot intelege pietonii astia. Eu chiar am o oarecare teama cand trec strada. Stiu ca sunt unii neatenti la volan, stiu ca pot interveni tot felu de tampenii. Sunt atatea accidente, chiar nu isi pun problema ca ii loveste naibii un camion ?! (sau un microbuz simpatic)
p.s cap de creta :)))

 
La 8 ianuarie 2011 la 09:41 , Blogger Standdowncafe a spus...

Sincer va spun...Cand am devnit sofer mi-am dat seama cat de aiurea ciculam si eu ca pieton. Mi-as dori sa existe ceva campanii de educare. Nu ca oamenii care sunt pietoni sunt needucati...dar daca nu sunt soferi nu realizeaza la ce pericole se expun, si nu realizaza ce haotic si periculos traiesc ei pe strada. Si nu e exclusiv vina celor de la volan.

 
La 8 ianuarie 2011 la 09:52 , Anonymous Anonim a spus...

Din pacate, ultimele campanii de educare a pietonilor se fac pe la varsta lor de 10 ani. Adica la clasele mici, la elevi. Nu se tine cont ca oamenii mai uita.
E si chestia ca ne credem nemuritori si invincibili. Nu realizam cat de fragila ne e viata. Mai ales in trafic. Unde cea mai mica desincronizare, reactie intarziata, gest gresit pot conduce la tragedii.

 
La 8 ianuarie 2011 la 13:48 , Blogger Standdowncafe a spus...

Pai si se cam fac degeaba...copii nu uita, copii au o putere de asimilare iesita din comun. Dar dupa ce i se face o educatie de acest fel...il ia bunica si il trece strada repede, nu conteaza pe unde...si gata eduatia.

 
La 8 ianuarie 2011 la 15:16 , Blogger coeur de pluie a spus...

eu nu am nimic cu oamenii maturii, sa traverse pe unde vor ei dar cand ii vad ca au copii mici de mana pe care ii invata sa traverse pe oriunde i-as baga la inchisoare.

 
La 8 ianuarie 2011 la 21:41 , Anonymous Pato Basil a spus...

eu sunt de parere ca ar trebui si pietonii macar o data in viata lor sa citeasca legislatia rutiera...

 
La 8 ianuarie 2011 la 22:25 , Blogger Standdowncafe a spus...

Curios..dar sa stii ca exista reglemetari si pentru pietoni - stiti cum trebuie sa circule un perpedes in caz ca nu exista trotuar?

 
La 9 ianuarie 2011 la 14:54 , Anonymous Anonim a spus...

drept este ca-s muuuuuuulti! foarte multi aia care traverseaza ca niste gaini bete fugarite de cocosul vecinilor. iti vine sa dai la oparte orice si pe cate unul s-al arzi peste falci dupa ce il "ratezi" cu greu cu masina....

 
La 25 ianuarie 2011 la 08:15 , Anonymous Anonim a spus...

Truer words were never spoken...

 
La 10 februarie 2011 la 10:25 , Anonymous Anonim a spus...

I hear you brother! :)))
Asta este unul din motivele pentru care nu mai am obiecte contondente in masina. ;)

 

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire