This Page

has been moved to new address

Vacanta de criminal

Sorry for inconvenience...

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Stand Down Cafe: Vacanta de criminal

vineri, 21 ianuarie 2011

Vacanta de criminal

Mie imi plac Americanii.
Daca ai omorat, ei iti dau inchisoare pe viata plus inca 100 ca cea pe care ai omorat-o era femeia, plus inca 80 pentru ca era tanara, plus inca 150 pentru ca era frumoasa
La noi nu. La noi daca ai omorat iti dau vr'o 20 ani, vezi cazul celor doi studenti de au transat un batran ( nu vreau sa pun link, cica asa e frumos, pentru ca nu merita). Adica au dat inchisoare pe viata...redusa la 20 pentru ca era batran si oricum nu mai avea mult.
Aia doi l-au transat...adica l-au taiat in bucati pe batran...si ei vor sta 20 ani. Ce ar fi trebuit sa ii faca omului ca sa primeasca o pedeapsa pe masura? Dupa ce l-au transat sa-l violeze? Dupa ce l-au violat sa-l arda cu tigara? Apoi sa il treaca prin masina de tocat?
Ba nene...aia au omorat un om si voi le dati o vacanta de 20 ani? De ce vacanta? Pai aia o sa manance pe banii care i-a taiat boc de la spitale, de la copii si batrani...
Pe viata plus 800 ani as da si la violatori...iar la pedofili intai i-as castra...pe viu, cu ustensile tocite. Unde n-ar aparea un sadic d'asta ca mine, sef p'acolo pe unde se iau deciziile astea...

Etichete: , ,

22 comentarii:

La 21 ianuarie 2011 la 11:08 , Anonymous Raki a spus...

Cam sadic postul, dar cam ai dreptate!

 
La 21 ianuarie 2011 la 11:12 , Anonymous usi de garaj a spus...

Pentru crima sa faca inchisoare pe viata, asa ar fi corect.

 
La 21 ianuarie 2011 la 12:13 , Anonymous Anonim a spus...

Eu aş băga tortura ca şi pedeapsă. Jumulitul unghiilor, arsul, şuturi în coaie, etc.

 
La 21 ianuarie 2011 la 12:31 , Blogger coeur de pluie a spus...

Pai depinde la ce incadrare intra crima, plus ca pe parcrus se mai reduce daca te-ai purtat frumos.Daca nu ai mai fost niciodata la puscarie si nu ai avut nici un dosar penal, iar se mai scad niste ani.Si tocmai de asta se face recurs peste recurs pana devine hotararea irevocabila si definiva, ca avocatul apararii sa scoata o perioada de ani cat mai buna.

 
La 21 ianuarie 2011 la 12:33 , Blogger Standdowncafe a spus...

@ dinparti...asta cu oo m-a durut doar gandindu-ma
@ Coeur - Exist mai multe feluri de crima? Adica e posibil victima sa fie mai putin moarta?...sau moarta mai mult? Ala a murit. Aia l-au omorat. Cred ca in aceste cazuri nu exista gri - exista doar alb si negru.

 
La 21 ianuarie 2011 la 12:36 , Blogger coeur de pluie a spus...

legislatia nu e asa,e chiar foarte grie, crede-ma ca am terminatul fac de drept.Poate sa fie omor calficat sau nu, omor deosebit de grav sau nu, poate ca avocatul apararrii sa demonstreze ca in momentul producerii crimei cei doi nu aveau discernamant.

 
La 21 ianuarie 2011 la 12:41 , Blogger Standdowncafe a spus...

Pai hai sa ne dam jos putin din cartile alea...care pentru saracul ala feliat nu mai au nicio importanta. Hai sa traim un an dupa legi d'astea clare sa vezi ce progres are tara asta.
Si mai intreb...Americanii aia cum pot?

 
La 21 ianuarie 2011 la 12:46 , Anonymous mitzaabiciclista a spus...

Pe mine ştii ce mă frământă? Uite chestia asta: pentru că ai furat o găină poţi face câţiva ani de închisoare iar pentru că ai furat milioane de euro deja începi să negociezi cu statul precum un mare investitor. Ori când domnul stat( am scris înadins cu litere mici, prietenii ştiu de ce) este aşa de preocupat de găina din mâinile săracului cum naiba să mai credem noi că îl va mai preocupa faptul că un bătrân a murit cu zile tranşat, ciopârţit, bucăţit băgat la pungă (io-s curioasă dacă au respectat normele D.S.P.)ş.a.m.d.Dacă stau bine să mă gândesc, la cât e de ciufută justiţia română(vorba vine justiţie) mare mi-a fost mirarea că nu l-au scos pe bătrân vinovat. Nu de alta, dar numai la noi în ţară s-a născut expresia cum că "mortu-i de vină".

 
La 21 ianuarie 2011 la 12:53 , Blogger coeur de pluie a spus...

nu te mai gandi la progres, nu vom avea parte de el prea curand

 
La 21 ianuarie 2011 la 12:58 , Blogger Standdowncafe a spus...

Din pacate, sau din fericire mediul in care traiesc si muncesc nu imi da voie sa magandesc la altceva :)

 
La 21 ianuarie 2011 la 14:03 , Anonymous mitzaabiciclista a spus...

wow coeur de pluie! Ceea ce spui tu seamănă a abandon. Înseamnă că nu trebuie să ne mai gândim nici la faptul că europenii ne consideră neam de blide că oricum ne merităm soarta, şi dacă ne merităm soarta e fiindcă aşa o spun alţii? Progresul îl creăm noi sau aşteptăm să vină de la alţii? Dacă îl aşteptăm de la alţii chiar că nu trebuie să ne mai gândim la el, că nu vom avea parte de el de loc chiar.

 
La 21 ianuarie 2011 la 14:56 , Blogger Doxatul Dex a spus...

Justitia functioneaza corect: furi o paine iei 19 ani, omori un om iei 20, furi toata tzara iei zero, ai dai o palma lui Iliescu (sau alt smecher) si dispari fara urma tu si familia ta si vecinii o sa declare sub juramant ca n-ai existat niciodata.

 
La 21 ianuarie 2011 la 14:58 , Anonymous Anonim a spus...

Tind sa ii dau dreptate lui coeur de pluie, din perspectiva ca uneori crimele mai sunt si in nuante de gri. Exista si crime neintentionate. Sa zicem ca ma intorc de la sculptura, am un lemn si o dalta in mana, ma iau la cearta cu un individ (ca sa nu zic ca ma ataca), se precipita lucrurile, incepem sa ne hatim, si dalta mea ajunge in el. Ipotetic vorbind. Sunt la fel ca aia de l-au transat pe batran?
Violatorii si pedofilii nu au nicio scuza. Desi acolo intervine factorul psihologic, unii pot fi catalogati din start psihopati, maniaci si altele. Unii doar se folosesc de pretextul asta pentru a-si indulci soarta. Aici nici nu stiu ce sa zic. Mi se pare ca moartea ar fi o pedeapsa prea usoara pentru unii. Pe de alta parte, in ce masura e vinovat un psihopat/bolnav psihic, irational, de actele sale si in ce masura societatea - care nu s-a sinchisit sa il interneze naibii intr-un ospiciu. Cunosc atatea cazuri de indivizi din astia care se plimba linistiti prin oras. Nu stii niciodata cand te trezesti transat de ei...
In rest, de acord, 20 de ani e exagerat de putin pentru o astfel de fapta. Unde mai pui ca sunt eliberati mai devreme daca se comporta civilizat. E cu susu'n jos la noi.

 
La 21 ianuarie 2011 la 15:04 , Blogger Standdowncafe a spus...

Ala e accident - dar cand accidentul se repeta iar dalta ta se infige de mai multe ori...sau cand accidentul consta in sugrumarea prelungita pana la bulbucarea definitiva a ochilor victimei...e altceva.

 
La 21 ianuarie 2011 la 15:19 , Blogger Catalin a spus...

Standdown, exista intr-adevar mai multe feluri de crima: uciderea din culpa, omor, omor calificat, omor deosebit de grav, fiecare incadrate diferit in codul penal. Pe langa asta, se constata diverse circumtante, atenuante sau agravante, care duc al stabilirea exacta a pedepsei (toate au minim si maxim).
Inchisoarea pe viata in gneral nu se da la prima abatere, dar crede-ma ca 20 de ani in inchisoare trec greu. Gandeste'te ce-nseamna sa stai o zi la tine in casa, nu in camera, unde ai calculator, tv, cu inca 30 de oameni. Si-acum demoleaza zidurile pana obtii o camera mare, da afara familia, arunca mobilul, arunca PC, arunca orice mobilier in afara de paturi, astupa ferestrele. Si stai 20 de ani.

 
La 21 ianuarie 2011 la 15:24 , Blogger Standdowncafe a spus...

Ce sa zic..ma gandesc...e plictisitor, e anost e urat. Dar cum o fi sa stai intr-o cutie (asta daca nu esti transat) pentru restul "vietii". Cum o fi pentru familia celui transat?...

 
La 21 ianuarie 2011 la 18:40 , Blogger coeur de pluie a spus...

Da, poti sa omori pe cineva din gresala, si e considerat omor prin imprudenta sau din auto aprare daca este cazul.
mitzaabiciclista: Da, chiar cred ca ne meritam soarta, suntem un popor lenes care nu face altceva decat isi planga de mila.Suntem buni la toate si de fapt la nimic, poate doar buni la cum sa facem sa moara si capra vecinului.Nu avem deloc spirit civic si nici foarte multa educatie.Educatia la noi in Romania se obtine foarte usor pe acte.
Ne meritam soarta pentru ca noi suntem de vina, nu pentru ca ne obliga cineva.De ce nu suntem in stare sa protestam ca grecii sau ca englezii??? noi iesim cu niste amarate de pancarde, se face mare valva ca cineva a reusit sa treaca de un gard, se considera asta o mare crima si cam atat: atat ne tine pe noi spiritul civic.

 
La 21 ianuarie 2011 la 18:48 , Anonymous Pato Basil a spus...

mie imi placeau cu scaunul electric!

 
La 22 ianuarie 2011 la 00:50 , Anonymous Serioja a spus...

Eu inteleg ca sunt diferite tipuri de crima, din imprudenta, cu premditare, grav, deosebit de grav, ca 20 de ani trec greu. Insa un om e mort, intr-o familie un loc e gol si ramane asa mereu. Strict in cazul de fata, era fiul cuiva, tatal, bunicul, fratele, amantul, vecinul si tot al cuiva, si nu o sa mai fie niciodata, ca doi tineri s-au gandit sa il omoare. E omor deosebit de grav, injunghiat si transat, nu e din greseala. 20 de ani cred ca se iau si pentru furt, daca nu e prima infractiune. Legislatie romaneasca e foarte prost facuta si o sa ramana asa, in multe nuante de gri, ca sa fie bine pentru cine trebuie, insa cea mai mare diferenta intre noi si americani e urmatoarea: sa spunem ca ala a omorat un om, a jefuit alti 2, a violat 5 femei si a fugit de la locul unui accident.La noi se ia in calcul cea mai mare pedeapsa, sa apunem 20 de ani pt crima, si restul nu conteaza. Americanii ii dau separat pentru fiecare infractiune, si ajunga la cifrele alea, de 150 de ani. Pentru omor deosebit de grav ar trebui sa se dea intre 50 de ani si inchisoare pe viata, fara prostii de genul jumata din minim, sau eliberare pt buna purtare.
Off topic: @couer poporul e format din oameni, si soarta lui e decisa de cei de sus in primul rand, si apoi de cei de jos. Cand institutiile nu isi fac treaba, cetateanul nu are nici o putere. Cum poti sa discuti de englezi, care au cu totul alta istorie decat avem noi? E asa cum ai spune: uite ce umil si dezorientat e baiatul asta crescut in casa de copii, si uite ce mandru, frumos si sigur pe el este baiatul lui Adrian Nastase. Cam asa?

 
La 22 ianuarie 2011 la 01:02 , Anonymous Anonim a spus...

@Standdowncafe
In exemplul dat de mine, omul a murit, insa a fost un accident. La asta ma refeream cand afirmam ca exista totusi nuante de gri... Cand e totusi vorba de cazuri clare, asemeni celui din articol, nu pot sa pricep indulgenta asta. Cei doi faptasi au clar o problema psihica, iar gandul ca dupa 15 ani, se vor plimba linistiti pe strada e... infiorator. Cum se poate asa ceva? Nuantele de gri isi au rolul lor, insa la noi, e o varza generala fie in legislatie fie in aplicarea ei.

 
La 1 februarie 2011 la 11:06 , Blogger Andreea Toma a spus...

omorul intentionat nu poate fi decat negru, nicidecum gri si in astfel de cazuri inchisoarea pe viata fara posibilitate de eliberare conditionata mi se pare mai corecta decat 20 de ani din care executa doar 2/3.mi se par mult mai realiste pedepsele in sistemul juridic american.pentru faptele violente, grave, pedepsele din sistemul nostru sunt insuficiente si ineficente

 
La 1 februarie 2011 la 14:29 , Blogger Standdowncafe a spus...

E posibil sa vina cineva sa te intrebe de unde stii tu ca a fost intentionat :)

 

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire