This Page

has been moved to new address

Murdari la gura

Sorry for inconvenience...

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Stand Down Cafe: Murdari la gura

joi, 5 mai 2011

Murdari la gura

Am devenit o natie murdara la gura. Murdara de engleza. Statistic vorbind doar 10% din romani stiu sa vorbeasca aceasta limba. Dar nu-i nimic, aici intervine romanismul. Nu ii zic snobism, ca snobismul are la baza, ma gandesc eu, un model de urmat. Un model de urmat prin kitchizare. Dar cand in jurul tau doar unu din 10 ar putea sa fie model...in concluzie romanism.
Pai daca tot suntem asa putini care stim, hai sa ne dam in stamba.

O directoare oarecare, cu MBA-uri definitivate stie sa zica meeting in desfasurare. Eu am corectat-o si i-am spus ca mai bine e sedinta in progress. S-a bosumflat nitel...dar i-a trecut

Pe canale de sport vad discutii despre selectionata U17, adicaaaa under saptispe'. Astept ziua in care vor spune sub seventeen.

Mai nou intrebam pe cei din jur daca sunt happy...Pe la TV auzim despre "mai multi playeri pe piata".

Probabil sunt multe astfel de situatii care acum imi scapa...

Pe de alta parte traducem softuri. E aici e fun (observati ca ma pricep la imbinari bilingve). Imi place cum este tradus, de exemplu, folderul Sent Items din Outlook - Elemente Trimise. In consecinta "INBOX" este tradus ... Elemente primite. Continuand logica Junk Email este tradus, cum altfel, Elemente nedorite.

Am inceput sa pregatesc noua platforma de blog - prima greseala facuta a fost sa selectez limba romana. Pana nu am pus engleza nu am stiut de unde sa apuc setarile alea.

Oare chiar era nevoie sa traducem softurile, in schimb sa spunem ca mergem la shopping? Chiar era nevoie sa decupam apoi sa lipim, dar sa spunem ca suntem cool?

In rest ne-am facut de ras in fata FMIului (nu ca ar fi FMIul buricul pamantului...totusi) - demnitarul sau ce moloz era ala de citea nu situ ce document a citit in romana...nu stia engleza. Iar traducator ioc...

Etichete: ,

6 comentarii:

La 5 mai 2011 la 20:01 , Blogger Sophiestricata a spus...

Am o problemă: de ce se repetă textul? E de la mine? Văd eu dublu?

 
La 5 mai 2011 la 20:49 , Blogger Standdowncafe a spus...

Bine ai venit :)
Se pare ca asa se comporta Blogul meu cu unii cititori, nu cu toti.
Acesta e unul din motivele pentru care am facut un sondaj, in urma caruia probabil voi schimba platforma.

 
La 5 mai 2011 la 23:50 , Anonymous Anonim a spus...

Ai un point :))
Am aceeasi problema cu softurile, mi se pare stupid sa fie traduse, din moment ce s-au inventat in engleza, ea e mama lor. Aceeasi chestie si la facultate, avand bibligrafia in engleza mi-am insusit multe notiuni care, unele, nici macar nu au corespondent in limba romana (ar trebui explicate printr-o fraza, nu un cuvant). Tehnica - engleza, optez asa.
In schimb, folosirea unor termeni pentru care avem deja si noi cuvinte in limba romana, mi se pare... asa, sa fie, un obicei (deja) prost. Limba romana e frumoasa, nu o stim aprecia, mereu capra vecinului a fost mai interesanta, stii ? :)

 
La 6 mai 2011 la 00:00 , Blogger Standdowncafe a spus...

Comentariul tau trebuia sa se termina "capra vecinului a fosr mereu mai interesanta, you know?!"

:)

 
La 6 mai 2011 la 00:07 , Anonymous Anonim a spus...

Oh, Jesus (optional, gizzzaaaaz), cum am omis asta? My bad :))

 
La 6 mai 2011 la 01:04 , Blogger Standdowncafe a spus...

Asa mai vii d'acasa, my dear :)

 

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire