This Page

has been moved to new address

1 Mai

Sorry for inconvenience...

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Stand Down Cafe: 1 Mai

duminică, 1 mai 2011

1 Mai

De 1 Mai muncitoresc toti pleaca la gratar. Toti, mai putin eu. Eu am preferat sa raman acasa sa imi etalez talenul de bucatar de ocazie. Spre surprinderea cititoarelor mele nu am gatit mici in tigaie si cartofi prajiti, ci m-am indeletnicit cu o pulpa (PULPA atentie ce cititi...poffticioaselor) de miel.

Am invatat o reteta, meditareana cica, pentru aceasta pulpa. Treaba e simpla si consta in trei etape importante.

Prima, cea mai importanta, este alegerea pulpei - nu trebuie sa fie de la un miel mai mare de 10 Kg, dar nici prea mic. Daca e prea mic, nu prea intelegi mare lucru din delicatesa asta. Daca e prea mare risti sa cumperi pulpa de oaie. Nu ar fi problema, dar nu mai e asa frageda iar aroma e mult mai puternica si textura mai greoaie.

A doua, la fel de importanta, este cea in care cumperi condimentele potrivite si proaspete. Foarte important sa fie proaspete, cele ce pot fi proaspete. In ordinea importantei iata condimentele : Rozmarin proaspat, oregano uscat, menta uscata, sare de mare (din aia grunjoasa), o lamaie, si piper negru care urmeaza sa il macinati cand pregatiti bunaciunea.

A treia etapa importanta, care se imparte in 3 mini etape, este prepararea in sine a lasatoarei de apa in gura.
      Seara dinainte de ospat trebuie sa pregatiti marinata (asa se vorbeste printre bucatari) : Una suta mililitri ulei de masline obtinut prin presare la rece (e cel mai sanatos) in care se pun o lingurita de oregano uscat, o lingurita de menta uscata si rozmarinul de pe trei-patru crengute.
Acest amestec trebuie lasat in frigider cam toata noaptea. Astfel uleiul obtine aromele acestor condimente. Toate se intrepatrund obtinundu-se o aroma perfecta pentru miel.
      Dimineata va treziti devreme si purcedeti la mermelirea pulpei cu aceasta marinta, nu inainte de a o asezona cu piper proaspat macinat, cu sare de mare si cu zeama de la juma' de lamaie. Dupa ce toata compozitia marinatei este pusa pe carnita aceasta se pune intr-o punga alimentara ce se sigileaza si se introduce la rece iar...Va sta acolo pana aproape de festin. Sa zicem 3-4 ore
      Cu o ora inainte de a sosi invitatii (sincer va spun ca invitatii nu tre' sa existe. E prea bun ce iese ca sa dati si altora) se ia pulpa...se tranteste intr-o tava termorezistenta si se baga la cuptor pentru 45 minute. Cuptorul preincalzit la 200C.

Bineinteles va intrebati care e garnitura. Pai e simplu. Langa tava in cuptor plasam strategic 6 cartofi (de preferat noi) pentru a fi copti. Cand ii serviti puteti sa ii gadilati cu ceva branza de bivolita.

Pe masa trebuie un vin rosu rece sec. Poate si demisec merge.

Sper ca imaginile sunt reusite...



Etichete: , ,

13 comentarii:

La 1 mai 2011 la 18:51 , Anonymous Anonim a spus...

Nota 10(zece)!Cu mentiunea ca pulpa se tine de azi pe maine in apa rece!

 
La 1 mai 2011 la 19:03 , Blogger Standdowncafe a spus...

Cu ce scop?

 
La 1 mai 2011 la 19:39 , Anonymous Anonim a spus...

Casa iasa tot sangele! Mai puteai adauga in macerat o steluta de anason si trei boabe de cardamon. Dupa ce carnea a pierdut tot sangele se simte mai bine aroma maceratului.
Te felicit ca nu ai pus usturoi. De asemenea poti inlocui uleiul cu bere.Vei folosi astfel doar seul de miel pentru rumenire.

 
La 1 mai 2011 la 20:08 , Blogger Standdowncafe a spus...

Notat...mai am doua pulpe in congelator :)
Sincer nu prea si-a lasat seu...dar la fel de sincer m-am gandit la bere. O folosesc in retete.

 
La 1 mai 2011 la 21:36 , Anonymous Anonim a spus...

Acest comentariu a fost eliminat de autor.

 
La 2 mai 2011 la 09:51 , Blogger Unknown a spus...

Yummy! Imi place carnea de miel... si mai ales cea de ied. Mi-ai dat idei de mancare si asa nu mai stiam ce sa mai gatesc!

 
La 3 mai 2011 la 23:40 , Blogger Doxatul Dex a spus...

Eu am muncit de 1 Mai! Traiasca clasa muncitoare!!!

 
La 3 mai 2011 la 23:47 , Blogger Standdowncafe a spus...

Dar sa traiasca bine!...ce munca e aia de 1 mai...cu miros de mici in jur?

 
La 4 mai 2011 la 00:04 , Blogger Doxatul Dex a spus...

Munca grea, mirosul de mici a fost estompat de cel de diluant de la vopsea. Mult mai sanatos decat munca la birou! Plus ca 1 Mai e muncitoresc, nu pseudo-intelectual. :P

 
La 4 mai 2011 la 00:06 , Blogger Standdowncafe a spus...

Ai prizat diluant?!...

 
La 4 mai 2011 la 00:23 , Blogger Doxatul Dex a spus...

Nu m-as da in laturi, dar era 1 Mai, de 1 Mai nu o freci, muncesti! Ca e ziua muncii!!! Nu mai e nimic sfant pe planeta asta?

 
La 5 mai 2011 la 23:30 , Anonymous Anonim a spus...

Iui, ce foame m-a luat. Nu te mai citesc noaptea.
Cu pui nu iese bun ?

 
La 5 mai 2011 la 23:58 , Blogger Standdowncafe a spus...

Rozmarinul nu prea se impaca cu puiu...dar gasesc eu o reteta pentru tine...:)

 

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire